RECEPT

Här är det meningen att jag ska lägga in recept.......
Efter många år ska jag äntligen försöka skriva om mina recept och sätta in de i en nyare fräschare pärm och kanske blir det lite roligare om man lagar rätterna, fotograferar och delar med mig här på bloggen. 


Smaklig måltid




Tandoorimarinerade kycklingspett med indiska bröd. 
6portioner.

till kycklingspetten                                                        

4 kycklingfilèer                                                       
3 msk tandoorikrydda (rek Sherwood)              
4 dl matlagningsyoghurt                                                         
2 msk smält smör                                                    
grillspett                                                                    


Börja med att skära filèerna i strimlor och marinera i 2msk tandoorikrydda och 2 dl matlagningsyoughurt. Lägg i en plastpåse och låt stå kallt i 1 timme. Trä upp kycklingen på grillspett. Pensla med smält smör. och stek i panna eller grilla i ugn på galler. Det står varken tid eller temperatur i receptet men jag hade de på 250 grader ca 20 min. 

Servera med 1 dl matlagningsyoghurt och 1 msk tandoorikrydda och en sallad.




Bröden 

2tsk jäst
1 dl mjölk 
1 ägg
2 dl matlagningsyoghurt
2 msk olja
2 tsk strösocker 
6 dl vetemjöl
olja till gräddning

Rör ut jästen i fingervarm mjölk. Vispa upp ägget och blanda med allt utom mjölet. Häll äggblandningen över mjölet och arbeta samman allt till en deg. Tillsätt mjölken och knåda noga till en lös smidig deg. Ställ degen på jäsning I 30 min. Sätt ugnen på 250 grader, ställ in tomma plåtar.

När degen jäst färdigt: Mjöla händerna  och knåda degen. Gör 10 bitar av degen och kavla ut till tunna pannkakor. Låt brödet jäsa till 5 min under bakduk. Lägg bröden på den varma plåten och pensla brödet med olja. Grädda tills bröden fått färg och blivit lite blåsiga.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar