måndag 30 juni 2014

Somriga sommarblusar

Tiden rusar iväg och det är så mycket man vill hinna med och tyvärr har det blivit lite tunt med blogginläggen på sistone. Under våren kände jag mig mycket  friare eftersom jag gjorde ett uppehåll från arbetet och satte mig i skolbänken.

 Det kan låta konstigt men med tanke på de arbetstider och det fysiskt krävande arbetet det är  inom vården så upplevde jag det som rena himmelriket. Men nu är jag åter i arbete över sommaren igen så nu är det adjö till livet på nytt. Jag strävar efter en permanent förändring men det tar tid även om jag vet vad jag "inte" vill längre.
Men som tur är har jag lite sytt som jag inte bloggat om ännu. Jag har flera gånger använt mig av ett skjortmönster att göra enkla toppar av, har sytt både av trikå och vävt. 

Jag provar mig fram när jag ritar en kort ärm på frihand fram respektive bak. Var noga med så måtten överensstämmer. Här i vitt brodyrtyg
Halskanten har jag varierat mellan ballerina, rund eller v-ringad med brodyr. När jag gjorde trikåtoppen fick jag ta in den i sidan för att få en snyggare passform.
6 kommentarer:

 1. Vilka härliga toppar du sytt! Gillar speciellt den sista blå, väldigt läcker! Vet av egen erfarenhet hur tungt det är att jobba inom vården. Slutade som aktiv distriktssköterska för ca 1 år sedan och jobbar nu på kontor (fast fortfarande inom vården). Det är en himmelsvid skillnad med vad man orkar när man kommer hem som man aldrig gjort tidigare. Önskar dig verkligen lycka till med fortsatt planering av vad du vill göra i framtiden :)!

  SvaraRadera
 2. Fina sommarblusar! Jag önskar dig lycka till på din väg att hitta rätt! Själv halkade jag in på ett bananskal på slöjdlärarutbildningen och även om det är i samma bransch så blev det en nytändning.

  SvaraRadera
 3. Riktigt fina toppar och som ingen annan har!

  Lycka till med planeringen! ♥

  SvaraRadera