lördag 6 oktober 2012

Modevisning

Ett tag sen sist och lite av varje har hänt.  Stickat flitigt på min sjal och kommit en bra bit på väg, men för nån vecka sen var jag på en trevlig tillställning hos Italienska modetyger i Mölndal. Bara sett de på mässan förra året och hittade då en hel del fina tyger. Nu var jag i deras butik på modevisning, en jättetrevlig kväll där det bjöds på italiensk buffé och visades en massa fina kläder. Kläderna som visades upp var sydda av kunder och personal i butiken och med tyger från butiken. Modevisning har de vår och höst. Bilder hittar du här.

Skulle väl egentligen inte handlat nåt men ibland är det inte så lätt så det blev ett trikåtyg i alla fall i nån blandning av senap och guld. Av den biten satte jag genast igång och göra en enkel top av ett mönster från Stoff och stil. Jag har jobbat lite med mina maskiner och lyckades efter många om och men få till en hyfsad täcksöm i svart.
4 kommentarer:

 1. Snygg tröja! Måste säga att jag blir väääldigt avis på att du var på modevisningen hos Italienska Modetyger...;) Önskar att jag hade mkt närmare till den butiken med tanke på alla underbara tyger hon har. Men, det är nog tur för jag skulle väl vara pank för jämnan:).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja förut innan man tog upp sömnadsintresset igen var det lättare att hålla i pengarna, men någon last ska man väl ha.

   Radera
 2. Så fin! Jag är lite nyfiken på dina maskiner, vad är det för maskiner du syr med? Velar fram och tillbaka om jag ska införskaffa mig en overlock..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har Brother 1034d, jag är jättenöjd med den ven om det inte är den senaste modellen. Fick med 3 extra pressar-fötter men har inte provat alla än. Den är relativt lätt att både använda och trä med. Valde en coverpro 1000cpx som används till snygga fållar, inte lika lätt att komma underfund med men på facebook finns en grupp med namnet vi som har täcksömsmaskiner där man kan fråga och dela med sig. Lycka till med dina köp.

   Radera