onsdag 9 maj 2012

En sewaholics vecka..

8 dagar i ett sy och tygrus....


Började veckan med att tvätta av balkongen och plantera blommorna jag inte kunde vänta med att köpa. Nya dynor blev det köpt också då de andra blivit solblekta och förstörda av att katten hittat sin plats där. Soligt och fint har det varit med så man har kunnat njuta av det.


Har sått fröer av paprika, chilli, 2 sorters tomat, basilika och rosmarin. Potatisen ligger i fönstret och gror och är lite sugen på att ha rabarber och jordgubbar. Om jag har stor balkong...nej men jag tror jag kan få ihop det ändå. Skippade odlingslotten då jag inte hittade någon annan i familjen som var intresserad. 


Sydde en blommig klänning och köpte 2 tyger till som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med.
Fick ett tryckt tyg för ett tag sedan som jag tänkte göra en 70 talsinspirerad klänning med empireskärning av.  Lyckades inte så bra med det och lade undan den och under natten fick jag en massa bra idèer men det blev bh istället som lockade mer.

Bh:n som jag gjort hade en del småfel så jag tog till slut upp och gjorde om så nu är jag nöjd. Har klippt ut och börjat på en till och tror tyget räcker till en tredje så har nu beställt mer material till det. Det är jätteskoj man kan knappt låta det vara. Jag kan göra färdigt den innan men väntar på nästa handledning av Malin.

Var på byggmarknaden och skulle köpa material till de 2 hissgardiner som ej kommit upp än. 

Varit på betessläpp, frös och såg på glada kor. Gick tipspromenad och Arla bjöd på bullar och mjölk.Surfat runt en del på andra sybloggar  och hittade en massa roliga bl.annat de här söta Bambidockorna. Gått med i en Facebookgrupp som heter vuxna sytokar. Äntligen hittar man fler andra med samma intresse. Oftast när man frågar andra i sin omgivning är de inte alls intresserade, har inget tålamod eller sydde mycket förr men inte nu. Ni har väl inte missat Xtabay de har underbara klänningar att inspireras av.

Har förstås gjort besök på Tygaffären, Stoff och stil och KnappCarlsson.Som om det jag håller på med inte räckte så var jag på biblioteket och lånade näst senaste numret av Ottobre. En annorlunda ledig vecka men har helt gått upp i att sy igen så nu är kroppen STEL ,behöver en massör.

4 kommentarer:

 1. Wow, vilken händelserik vecka du haft =)))
  Jättekul att ha hittat dig. Såg dig i min logg vilka som beökt mig och blev nyfiken.
  Tusen tack för tipset om Xtabay!! Verkligen klänningar i min smak, önskar bara att jag hade mer tillfällen att använda dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de tillfällena duggar ju inte tätt precis men sidan ger fin inspiration. Ska du inte vara med på Malins sew along du med?

   Radera
 2. Hej igen!

  Ja, du om jag kunnat...
  För tre veckor sedan genomgick jag en operation. Diskbråck i nacken med nerver i kläm. Mycket lidande innan jag fick diagnosen. Redan försa dygnet efter op. försvann både domningar och den hemska värken. En operation med stora risker då de är inne och rotar intill ryggmärgen. De alster jag lägger ut på bloggen nu tillverkade jag före operationen och har sparat för att det ska hända något på bloggen innan jag kan sy igen.
  Glädjande nog har jag kunnat börja i väldigt liten skala korta stunder. Väldigt nyfiken på dig, så skulle man kunna få mejla dig för att lära känna dig bättre?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skönt att det går åt rätt håll med din nacke, det är alltid otäckt med just nacken och ryggen har själv en del problem med detta. Hoppas att du snart blir bra så du kan sätta igång igen. Och visst maila du vi har säkert nåt att skriva om.

   Radera